Misafirlerimize lezzet ile ikram edebileceğimiz, sıcak veya soğuk içeceklerle servis edebileceğimiz bir poğaça tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle...
Malzemelerimiz;
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 cay bardagi misirözü yagi
1 cay bardagi zeytinyagi
1 su bardagi yogurt
2 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi sirke
1 tatlı kasigi tuz
Aldigi kadar un (1 kg un)
½ kilo lor
Maydonoz veya zeytin
YAPILISI
Önce margarin ve sivi yaglar iyice karisacak icine yogurt tuz un sirke ve kabartma tozunu ilave
edip iyice yogurun kulak memesi kivaminda olacak hamuru 1 saat dinlendirin.
Daha sonra icine peynir veya zeytin koyduktan sonra pogaca sekli verilip.
Üzerine yumurta sarisi sürülüp 180 derecede pisecek.
Afiyet olsun ;)
Pembe Tencere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder