20 Mayıs 2008

Poğaça


Misafirlerimize lezzet ile ikram edebileceğimiz, sıcak veya soğuk içeceklerle servis edebileceğimiz bir poğaça tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle...

Malzemelerimiz;

1 paket oda sıcaklığında margarin

1 cay bardagi misirözü yagi

1 cay bardagi zeytinyagi

1 su bardagi yogurt

2 paket kabartma tozu

2 yemek kasigi sirke

1 tatlı kasigi tuz

Aldigi kadar un (1 kg un)

½ kilo lor

Maydonoz veya zeytin


YAPILISI

Önce margarin ve sivi yaglar iyice karisacak icine yogurt tuz un sirke ve kabartma tozunu ilave

edip iyice yogurun kulak memesi kivaminda olacak hamuru 1 saat dinlendirin.

Daha sonra icine peynir veya zeytin koyduktan sonra pogaca sekli verilip.

Üzerine yumurta sarisi sürülüp 180 derecede pisecek.

Afiyet olsun ;)


Pembe Tencere

Hiç yorum yok: