Malzemelerimiz;
1 paket etimek
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Öncelikle su ve şekeri kaynatın. Etimekleri dikdörtgen borcama dizin ve sıcak şerbeti üzerine dökün.
1 kg. Süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. Margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı;
Margarin hariç malzemeyle muhallebiyi pişirin. Ocağı kapattıktan sonra içine 125 gr. Margarini ilave edip mixla 10 dakika iyice çırpın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.Üzerine hindistan cevizi döküp buzdolabında iyice soğutup servis yapın.
Afiyet olsun ;)
Pembe Tencere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder