20 Mayıs 2008

Elmali Turta


Lezzet dolu bir turta tarifimi sizlerle paylasmak istiyorum...

Malzemelerimiz;

hamur icin:

200 gr eritilmis margarin
3 yemek kasigi sivi yag
3 yemek kasigi sut
1 yumurta
6 yemek kasigi seker
2 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardagi un

ic harci:
4 adet eksi olmayan elma
2 corba kasigi tarcin
1 su bardagi cekilmic ceviz

yapilisi:
hamur malzeleri kulak memesi kivaminda,ele yapismayan bir hamur elde edilinceye kadar yogurulur.hazirlanan hamurun ucte ikisi kenarlari 2 cm yukseltilerek yaglanmis turta kalibina yayilir.
diger taraftan elmalar soyulur ve rendelenir.ceviz ve tarcin eklenir.hazirlanan ic hamurun uzerine yayilir.
hamurun ayrilan ucte birlik kismi uzun seritler haline getirilerek sepet orgusu seklinde elmali karisimin ustune yerlestirlir.
turta 5 dk onceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda uzeri sararincaya kadar 35 dk pisirilir.firindan cikartilip uzerine pudra sekeri serpilir ve ilik olarak servis edilir.

Afiyet olsun ;)

Pembe Tencere

Hiç yorum yok: