20 Mayıs 2008

Kiymali Kabak


Oncelikle size kabak sebzesinin faydalarindan bahsetmek istiyorum sevgili dostlar... Tohumları (çekirdekleri) tenya ve kurt düşürücü olarak bilhassa çocuklarda kullanılmaktadır. Tohumlar diş kabuklarından ayrılarak dövülür, şekerle karıştırılarak verilebilir. Ortalama doz çocuklarda 40 gr büyüklerde takriben 100 gr’dir. Kabak çok besleyici özelliktedir C ve B1 vitamini ihtiva eder. Pişirilen etli kısmı yiyecekten başka çıban ve şiş yerlere lapa olarak da tatbik edilir. Faydalari saymakla bitmeyecek olan bu sebzemizin yemegi bir o kadar faydali...

Malzemelerimiz;

1 kilo kabak

200 gram kıyma

2-3 kaşık sıvı yağ yada tereyag

1 kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 dis sarmisak

1 tatli kasigi nane

1 tatlı kaşığı tuz



yapilisi:

Yagda once yemeklik dogranan sogan daha sonra kiyma suyunu cekene kadar kavrulur.kavrulan harca salca ve sarmisak eklenir 2-3dk pisirilir.daha sonra kup seklinde dogranan kabaklar ilave edilir. tuz, nane ve bir cay bardagi kadar su eklenip kisik ateste kapagi kapali olarak pisirilir.sicak olarak servis yapilir.


Afiyet olsun ;)


Pembe Tencere

Hiç yorum yok: