* Köfte Yaparken : Kullanacağınız bayat ekmeği önce küçük parçalara bölün. Sonra da mutfak robotu ile ufalayın. Bu karışımı istediğiniz süre buzlukta saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
* Sucuğu Soymak : Sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin.
* Balık Kokusu : Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız
* Limon Kabukları : Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz
* Kahve Nemli İse : Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun
* Tuzluk Tıkanıyorsa : Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz
* Kolay Soğutma : Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.
* Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca : Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.
* Soğan Soyarken : Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.
* Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması : Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.
* Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir : Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.
* Mutfaktaki Haşerelerle Savaş : Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
* Kavanoz Kaplamalar : Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.
* Patetes Pişirmenin Püf Noktası : Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemdaha lezzetli olur.
Pembe Tencere
13 Mayıs 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder