Internet ortaminda buldugum faydali bilgileri sizlerle paylasmak istiyorum...
* Patates Kızartması : Patatesler kızarırken fazlasıyla yağ içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kızgın tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabın içine koyun. Böylece fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.
* Etin Buzunu Çözmek İçin : Etin üzerine tuz dökün. Bu şekilde birkaç dakika sonra buzların çözüldüğünü ve etin yumuşadığını görürsünüz .
* Kahvenin Tadı bozuluyorsa : Kahveyi bir kutunun içine doldurup, buzdolabında yada buzlukta saklarsanız aromasını korumuş olursunuz. Tabii en iyi yöntem kahveyi tane olarak almak ve evde öğütmektir.
* Mutfaktaki Balık Kokusu : Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin.
* Domateslerin Dayanması İçin : Buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkartın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirine değdirmeden yerleştirin. Bu ufak ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde domateslerin uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.
* Aşure : Aşure yaparken kestane, iç bakla ve nar kullanarak malzemenizi daha zengin tutabilirsiniz. Ayrıca şekeri erken koymamalısınız. Böylece buğdayın sertleşmesini önlersiniz.
* Ayva Reçeli : Reçel yaparken ayvanın renginin kırmızı olması için çekirdeklerden birazını bir tülbente sarıp ayvalarla birlikte kaynatın.
* Fırında Et : Fırını iyi ısıtın. Izgarayı yağladıktan sonra etleri koyup birkaç dakika sonra ısıyı düşürün. Böylece et sertleşmez.
* Semizotu ve Bezelye : Semizotu alırken yapraklarının koyu ve canlı yeşil olmasına dikkat etmelisiniz. Bezelyenin de taneleri tombul, sert ve kabuklarından kolay ayrılabiliyorsa taze olduğunu anlarsınız.
* Patlıcan : Kızartmadan önce tuzlu suda 7-8 dakika bekletin. Rengi kararmaz ve yağlı olmaz. Bu arada kızartmalarda kullandığınız yağı tekrar kullanmak için ince bir süzgeçten geçirmeniz doğru olur.
* Hamur Açmak : Hamur açarken daire şekli isterseniz her oklava hareketinden sonra hamuru 45 derece açıyla hep aynı yönde çevirin.
Pembe Tencere
13 Mayıs 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder