Yaz mevsimlerinde bol bol meyveli pasta tuketiriz genel olarak... C vitaminli bir pasta denemeye ne dersiniz?
Hazirlanisida bir o kadar basit .... Buyrun baslayalim...
Malzemeler;
6-7 yemek kasigi bugday nisastasi
250 gr petit beurre biskuvi
1.5 cay bardagi seker
2.5 su bardagi su
2.5 su bardagi portakal suyu
1-2 adet portakal
Nisastayi su ile eritiyoruz oncelikle. Portakal suyu ve seker ilave ederek kaynatiyoruz. Kaynama basladiktan sonra kisik ateste 2-3 dk kadar bekliyoruz. Ocaktan indirip sogumaya aldiktan sonra yaklasik 20x20 boyutundaki bir tepsiye, once portakal dilimlerini yerlestirip uzerine hazirladigimiz karisimi suruyoruz, en uste ise biskuviler geliyor.Ayni isleme biskuviler bitene kadar devam.. durmak yok :)
Buzdolabinda soguduktan sonra. ters cevirip dilimleyerek servise hazir hale geliyor pastamiz.. Arzu edenler krem santi ilede susleyebilir :)
Afiyet olsun ;)
Pembe Tencere
09 Mayıs 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder