20 Mayıs 2008

Limonlu Cheese Cake


Cheese cake factory dunyanin en iyi cheese cake ureten firmasidir, bilenleriniz vardir... Amerikada bir cok subesi olan bu firmanin birbirinden guzel bir cok cheese cake'i mevcut... Bizim ulkemizde ise cheesecake kulturu pek gelismis olmasada, kendimize ozgu tariflerimizle her zaman dunya ile yarisabilecegimizi marifetli Turkler olarak ispatlamisizdir.. Iste sizler icin Turk usulu mukemmel bir cheesecake tarifi ....

Malzemelerimiz;

hamur icin:


250 gr un
125 gr oda sicakliginda erimis tereyag
125 gr seker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi kakao

kremasi icin:

800 gr suzulmus yogurt
125 gr oda sicakliginda erimis tereyag
3 yumurta
125 gr seker
1 limonun suyu ve kabugunun rendesi
1 paket vanilyali puding
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu

yapilisi:

hamur malzemeleri mikserin hamur karistiricisiyla karistirilir.elde edilen hamurdan kucuk bir limon kadar parca ayrilir ve buzluga koyulur.kalan hamur yaglanmis turta kalibina kenarlari 2 cm yukseltilerek yayilir.
diger yandan krema icin yogurt,tereyag, yumurtalarin sarisi,puding,limon kabugu ve suyu,kabartma tozu ve vanilya karistirilir.yumurtalarin aki ayri bi kapta kar haline gelinceye kadar cirpilir.hazirlanan kremaya yemek kasigiyla yavas yavas eklenerek karistirlir.elde edilen krema hazirlanan hamurun ustune dokulur.buzlukta dondurdugumuz hamur parcasi kremanin ustune rendelenir.
hazirlanan cheesecake onceden isitilmis 140-150 dereceli firinda yaklasik 75-80 dk ustu kizarana kadar pisirilir.sogumasi icin firinda bekletilir.istege gore cikolata sosu yada dondurma ile servis yapilir.


Afiyet olsun ;)

Pembe Tencere



Hiç yorum yok: