12 Mayıs 2008

Haytelya ( Padisah Tatlisi)

Malzemelerimiz;

4 yemek kaşığı buğday nişastası

1 litre süt

3 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı gül suyu

100 gr. badem


Şurup icin;

2 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

8 yemek kaşığı gül suyu



- Ocak uzerinde yarım litre suya 4 yemek kaşığı buğday nişastası eritilecek.
- 1 litre süte ilave edilecek.
- Koyulaşınca 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı gül suyu ilave edip tepsiye döküp soğutulacak.
- Şurup için malzemeler karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Muhallebiler küp küp kesilip Şurubun içine atılır ve içine bol ( kabukları temizlenmiş) badem konur.

Tatlınız servise hazır... Afiyet olsun... ;)

Pembe Tencere


Hiç yorum yok: