Malzemelerimiz;
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 litre süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı gül suyu
100 gr. badem
Şurup icin;
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
8 yemek kaşığı gül suyu
- Ocak uzerinde yarım litre suya 4 yemek kaşığı buğday nişastası eritilecek.
- 1 litre süte ilave edilecek.
- Koyulaşınca 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı gül suyu ilave edip tepsiye döküp soğutulacak.
- Şurup için malzemeler karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Muhallebiler küp küp kesilip Şurubun içine atılır ve içine bol ( kabukları temizlenmiş) badem konur.
Tatlınız servise hazır... Afiyet olsun... ;)
Pembe Tencere
12 Mayıs 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder